Istanbul - De beste ankerplaatsen

Istanbul - De beste ankerplaatsen

De beste ankerplaatsen in de Zee van Marmara en Istanbul zijn meestal de verspreide eilanden.

De Zee van Marmara is een binnenzee in Turkije, tussen Azië en Europa. Ze is verbonden met de Egeïsche Zee via de Straat van Dardanellen en met de Zwarte Zee via de Straat van Bosporus.

De zee strekt zich uit over 110 mijl in noord-zuidrichting en 35 mijl in oost-westrichting en heeft een oppervlakte van 11 500 km2 en een maximale diepte van 1270 meter. De zuidelijke oevers zijn omgeven door bergen en stijgen steil. Het omvat de baaien van İzmit, Gemlik, Bandırma en Erdek. Er zijn negen jachthavens en ook veel vissershavens. Jachten onder buitenlandse vlag mogen officieel niet aanmeren in de lokale vissershavens.

De beste ankerplaatsen zijn op de Prince-eilanden en in de baaien van de Marmara-eilanden.

De Prinseneilanden (Prens Adaları in het Turks) zijn een groep eilanden in de Zee van Marmara bij Istanbul, Turkije. Deze eilanden zijn een populaire bestemming voor de lokale bevolking en toeristen die op zoek zijn naar een rustige en schilderachtige ontsnapping aan de drukte van de stad. De eilanden worden gekenmerkt door hun ontspannen sfeer, charmante architectuur en prachtige natuurlijke omgeving.

Er zijn in totaal negen prinseneilanden:

  • Büyükada (Groot Eiland): Het grootste en bekendste van de eilanden. Het biedt historische herenhuizen, dennenbossen en adembenemende uitzichtpunten.
  • Heybeliada: Het op één na grootste eiland staat bekend om zijn historische Grieks-orthodoxe seminarie. Het is een populaire plek voor wandelingen en natuuravonturen.
  • Burgazada: Dit eiland staat bekend om zijn vredige sfeer en weelderige vegetatie. Het is een geweldige plek voor natuurwandelingen en ontspanning.
  • Kınalıada: Het kleinste van de hoofdeilanden, Kınalıada, staat bekend om zijn felrode aarde. Het is een populaire plek om te zwemmen en picknicken.
  • Sedef Adası (Pareleiland): Zoals de naam al doet vermoeden, staat Sedef Adası bekend om zijn schoonheid en rust. Vergeleken met andere eilanden is het relatief onontwikkeld.
  • Yassıada: Historisch gezien werd Yassıada voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder als verbanningsoord voor politieke figuren. Het eiland ligt iets meer afgelegen. In 2013 werd het officieel omgedoopt tot het Eiland van Democratie en Vrijheid.
  • Sivriada: Ook bekend als Hayırsızada, het eiland is onbewoond en wordt voornamelijk gebruikt voor recreatieve doeleinden.
  • Tavşan Adası (Konijneneiland): Dit kleine eiland is vernoemd naar zijn populatie wilde konijnen. Het is geen vaak bezochte bestemming.
  • Kaşık Adası (Lepel Eiland): Kaşık Adası is ook een klein eiland en staat bekend om zijn schilderachtige landschap.


Een andere ankerplaats is Marmara-eiland, het grootste eiland in de Zee van Marmara. Het eiland wordt omringd door verschillende baaien die prachtige ankerplaatsen en plekken om te ontspannen bieden. Hier zijn enkele van de opmerkelijke baaien rond Marmara-eiland:

Sarımsaklı Baai, Çınarlı Baai, Bozburun Baai, Aşıklar Baai, Sazlı Baai, Hisarönü Baai, Sındırgı Baai, Sahil Baai, Koyun Adası of Schapeneiland, een klein eiland net voor de kust van Marmara Eiland.

Als iemand daar al persoonlijke ervaringen heeft opgedaan, ontvangen we graag een reactie.

Commentaar achterlaten

Achternaam, e-mail en telefoonnummer worden niet gepubliceerd.