Niet-toeristische zeilbestemmingen in Turkije

Niet-toeristische zeilbestemmingen in Turkije

Turkije staat bekend om haar adembenemende kustlijnen, azuurblauwe wateren en levendige cultuur, waardoor het een populaire bestemming is voor zeilers van over de hele wereld. Hoewel plaatsen als Bodrum, Marmaris, Fethiye en Göcek bekende hotspots zijn, zijn er verborgen schatten die wachten om ontdekt te worden door diegenen die op zoek zijn naar een meer afgelegen zeilervaring.

Kadırga, Çiftlik, Gebe Kilise, Serçe Limanı en Bozukkale bieden een authentieke en rustige ontsnapping en een onvergetelijke zeilervaring in de Turkse wateren.

Kadırga:
De baai van Kadırga is een uitstekende keuze voor duikliefhebbers. Op slechts 15 meter van de baai ligt een gezonken schip uit de Hellenistische periode. Dit is een unieke ervaring voor zowel professionele duikers als niet-duikers, die kunnen genieten van het zwemmen rond dit oude bouwwerk.

Çiftlik:
De baai wordt omringd door olijf- en pijnbomen, wat een vredige sfeer creëert voor zeilers die de drukte willen ontvluchten. Er zijn ook vijf restaurants waar je lokale vis en Turkse mezes kunt eten.

Gebe Kilise
Ook bekend als Gebekse. Deze rustige baai, omringd door pijnbomen en thuisbasis van de Gebe kerk en oude stadsruïnes, is een geliefde plek voor zeilers en duikliefhebbers.

Serçe Limanı:
Als je aankomt bij Serçe Limanı, zie je een paar vissersboten, een klein visrestaurant, azuurblauw water en een ongerepte natuurlijke schoonheid.

Bozukkale:
Als je nadert, word je begroet door kale bergen en dan voel je een mystiek tintje in een niet-toeristische bestemming met het goed bewaarde kasteel, dat dateert uit de Hellenistische periode. Er zijn drie visrestaurants die je een heerlijke dag zullen bezorgen.

Commentaar achterlaten

Achternaam, e-mail en telefoonnummer worden niet gepubliceerd.