De populairste zeilbestemmingen voor september in Griekenland en Turkije

De populairste zeilbestemmingen voor september in Griekenland en Turkije

Hoewel september op veel plaatsen het einde van de zomer inluidt, blijft het Middellandse Zeegebied lonken met haar vele uitnodigende zeilvakantiebestemmingen. Met temperaturen tussen de 24-31°C, warme zeeën, serene kustlijnen en gunstige prijzen is het een ideale maand om te zeilen. Bovendien, als in veel landen de schoolvakanties ten einde lopen, neemt de toeristische drukte af en blijven de kusten rustig.

Het hoogseizoen voor zeilcharters in het Middellandse Zeegebied loopt van midden mei tot begin september, waarbij juli en augustus de drukste en duurste maanden zijn. September biedt echter een uitstekend alternatief met comfortabelere tarieven.

De foto hieronder is genomen in de eerste week van september in een baai bij Bodrum.

 

Hier zijn enkele van de populairste zeilvakantiebestemmingen in het Middellandse Zeegebied in september.

Bodrum, Turkije: Bodrum blijft een hotspot in september, met temperaturen rond de 30-31°C. Rond Bodrum zijn er geweldige baaien en kusten om te verkennen, zoals Kissebükü Cove, Kargıcak Cove, Göltürkbükü Cennet Cove, Peksimet Cove, Iasos Cove, Bardakçı Cove, Mazı Cove en Aspat Cove.

Marmaris, Turkije: Marmaris behoudt ook in september zijn warme klimaat, met temperaturen tussen 30-31°C. Marmaris is een van de zeilparadijzen in Turkije. Zeilend vanuit Marmaris kunt u nabijgelegen juweeltjes verkennen zoals Göcek, Fethiye, Datça, Bozburun en Hisarönü.

Athene, Griekenland: Athene heeft aangename temperaturen van ongeveer 28-29°C in september. Er zijn verbazingwekkende eilanden in de buurt van Athene. Je kunt de zeilpareltjes van de Saronische Golf verkennen, zoals Attica, Poros, Aegina, de baaien van Angistri, Methana, Hydra en Spetses.

Santorini, Griekenland: Santorini blijft warm in september, met temperaturen van gemiddeld 28-29°C. U kunt een bezoek brengen aan dit prachtige Griekse eiland dat beroemd is om zijn iconische witgekalkte gebouwen, vulkanische landschappen en heerlijke mediterrane keuken met verse zeevruchten.

Je kunt vanuit Athene naar het prachtige Santorini varen en vervolgens naar de levendige Turkse kustplaatsen Marmaris en Bodrum. Het biedt een mix van Griekse en Turkse culturen, prachtige landschappen en mogelijkheden voor ontspanning en verkenning. Houd er rekening mee dat dit een vereenvoudigde route is en dat je extra dagen moet inplannen om te zeilen en aanpassingen te doen op basis van je voorkeuren en de weersomstandigheden tijdens je reis.

Houd er rekening mee dat het zeilseizoen in deze regio's tot half november duurt. 

Heb je nog een andere bestemming om te zeilen in september?
 
 

Commentaar achterlaten

Achternaam, e-mail en telefoonnummer worden niet gepubliceerd.