Mallorca's charterindustrie onder druk - particuliere bootverhuur toegestaan sinds dit jaar

Mallorca's charterindustrie onder druk - particuliere bootverhuur toegestaan sinds dit jaar

Christian Klumpp

Christian Klumpp

Vorig jaar nam de Spaanse centrale regering een koninklijk besluit aan dat particulieren toestond om hun boten tijdens de zomermaanden aan particulieren te verhuren. Dit is nu toegestaan in juli, augustus en september, de drukste maanden. Voorheen was het particulieren verboden om hun boten te verhuren.

Charterbedrijven vrezen voor hun bestaan

De bedrijven die boten en jachten te huur aanbieden op Mallorca en de naburige eilanden maken zich grote zorgen. Ze vrezen oneerlijke concurrentie - vooral nu de boekingen voor charterjachten voor de komende maanden met 15 tot 20 procent zijn gedaald.

José María Jiménez, voorzitter van de Balearen Vereniging van Charteraars, legde uit dat er al internetplatforms zijn waarop particulieren hun privéboten te huur aanbieden - soms zo goedkoop dat charterbedrijven niet kunnen concurreren.

Directeur-generaal van het Balearenministerie van de Zee noemt liberalisering "barbaars"

De directeur-generaal van het Balearenministerie van de Zee, Antoni Mercant, heeft duidelijke woorden voor het "koninklijk besluit". "Deze liberalisering is barbaars voor de Balearen," zegt Mercant. De minister van het nieuwe Balearenministerie van Zee, Juan Manuel Lafuente, en zijn directeur-generaal, Antoni Mercant, hebben een ontmoeting aangevraagd met ambtenaren van het centrale Spaanse ministerie van Transport. "Er zijn hier veel zeer professionele bedrijven die zich bezighouden met charteractiviteiten. Het zou een hoop chaos kunnen veroorzaken," betreurt de directeur-generaal. De regionale overheid zal er alles aan doen om dit te voorkomen.

U heeft ook de mogelijkheid om uw jacht op HappyCharter.com te laten adverteren.

Commentaar achterlaten

Achternaam, e-mail en telefoonnummer worden niet gepubliceerd.

Opmerkingen

Christian  K.
Thou V.
Hans-Joachim S.
Josef A.
Carsten R.
Uwe