Feiten over het varen door het Kanaal van Korinthe

Feiten over het varen door het Kanaal van Korinthe

Varen door het Kanaal van Korinthe is ontegenzeggelijk een onvergetelijke ervaring en om je te helpen er het beste van te maken, volgen hier enkele essentiële feiten over deze opmerkelijke kunstmatige waterweg.

Houd er allereerst rekening mee dat het Kanaal van Korinthe eind september 2023 zal worden gesloten om de herstelwerkzaamheden af te ronden en in februari 2024 weer open zal zijn. Meer actuele informatie over de sluiting en opening kun je vinden op de officiële website van het Kanaal van Korinthe www.aedik.gr Email: corinth_canal@aedik.gr

Hier volgen enkele feiten over het diepste door mensen aangelegde kanaal:

-Het Kanaal van Korinthe wordt bedekt door muren die een hoogte van 79 meter bereiken en daarmee het diepste kanaal ter wereld is.
-Dit technisch wonder verbindt de Egeïsche Zee met de Adriatische Zee, waardoor de vaartijd drastisch wordt verkort. Een zeilvakantie door het kanaal vermindert de vaarafstand met minstens 185 zeemijlen, waardoor het niet meer nodig is om rond de zuidpunt van het Peloponnesisch Schiereiland te varen voordat de Ionische Eilanden worden bereikt.
-Het kanaal werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week, behalve op dinsdag, wanneer er routineonderhoud wordt uitgevoerd van 06:00 tot 18:00 uur.
- Varen door het kanaal duurt ongeveer 1,5 uur.
- De maximumsnelheid is 6 knopen.
- In tegenstelling tot veel andere kanalen is het Kanaal van Korinthe gegraven door de Isthmus op zeeniveau en zijn er geen sluizen nodig voor de doorvaart.
- Het kanaal is 6,3 kilometer lang en heeft een waterdiepte van 8 meter. De breedte varieert, met een minimale breedte van 21 meter (69 voet) aan de basis van het kanaal en een maximale breedte van 25 meter (82 voet) aan het wateroppervlak.
- Hoewel het een baanbrekende technische prestatie was toen het in 1893 werd gebouwd, is het Kanaal van Korinthe nu te smal om door sommige moderne schepen te varen.
- Jaarlijks passeren meer dan 11000 schepen het kanaal.
- Het kanaal is geschikt voor eenrichtingsverkeer en voor elke overtocht moet worden betaald.
- Al het benodigde papierwerk en de kosten worden eenvoudig verwerkt aan het oostelijke uiteinde van het kanaal op de landengte.
- Bekend als het duurste kanaal. De kosten voor het oversteken van het Kanaal van Korinthe liggen rond de 200 euro voor een jacht van 12 meter en rond de 320 euro voor een jacht van 15 meter.
- Het is aan te raden om via VHF kanaal 11 in contact te blijven met de verkeersleider en voor je eigen veiligheid afstand te houden tot het schip dat voor je vaart.
- Corint Kanaal Contact: +30 ( 27410 30886 en of 27410 30880)
Verkeerstoren (24 uur): controltower@aedik.gr
VHF kanaal 11

Je kunt meer informatie vinden op de officiële website van het Crointkanaal
https://corinthcanal.com/the-canal/faq/?lang=en

Kijk eens naar charterjachten in Griekenland

Heb jij ooit het Kanaal van Korinthe bevaren? Deel je ervaring met ons.

Commentaar achterlaten

Achternaam, e-mail en telefoonnummer worden niet gepubliceerd.