;
Jachtcharter bestemmingen in Montenegro

Jachtcharter bestemmingen in Montenegro

Montenegro is een verborgen juweel in de wereld van jachtcharters, genesteld langs de Adriatische kust met een rijke geschiedenis. Jachtcharters in Montenegro worden elk jaar populairder omdat het prachtige kustplaatsen heeft en zeer interessante eilanden zoals : Sveti Stefan, Ada Bojana, St. Nicolaas Eiland (Ostrvo Sveti Nikola), Mamula Eiland, en een kunstmatig eiland; Onze Lieve Vrouw van de Rotsen (Gospa od Škrpjela), Milocer Eiland, Katic Eiland.

In 2022 voeren 4092 buitenlandse boten en jachten over zee. Dit waren voornamelijk motorjachten (40,9%), gevolgd door zeiljachten (39,0%) en andere vaartuigen (20,2%).

Hier zijn de populairste bestemmingen:
1. Kotor:
Kotor, vaak het "Juweel van Montenegro" genoemd, is een must-visit bestemming voor jachtverhuurders. De oude stad, een UNESCO World Heritage Site, is een doolhof van geplaveide straten, middeleeuwse gebouwen en historische kerken. Als je in Kotor aankomt kun je de kerk en het museum van "Our Lady of the Rocks" bezoeken Verken de oude stad Perast.
2. Budva: 
Budva, vaak het "Montenegrijnse Miami" genoemd, staat bekend om zijn levendige sfeer en prachtige stranden. De oude binnenstad van Budva is een mix van Venetiaanse en Ottomaanse architectuur en komt 's avonds tot leven met bruisende cafés, bars en restaurants. De Budva Riviera biedt een verscheidenheid aan ankerplaatsen, van afgelegen baaien tot levendige jachthavens, waardoor het een perfecte stop is voor jachtcharters.
3. Tivat: 
Voor degenen die op zoek zijn naar een luxe zeilervaring is Tivat de thuisbasis van Porto Montenegro, een van de meest chique jachthavens in het Middellandse Zeegebied. Deze moderne jachthaven biedt voorzieningen van wereldklasse, luxe winkels, gastronomisch dineren en een bruisend nachtleven. Tivat zelf is een charmant stadje met een mooie promenade langs het water en een verzameling musea en galerieën om te verkennen.
4. Schiereiland Lustica: 
Het schiereiland Lustica, gelegen tegenover Porto Montenegro, is een verborgen juweeltje van Montenegro. De ruige kustlijn is bezaaid met afgelegen baaien en ongerepte stranden, waardoor het een ideale bestemming is voor wie op zoek is naar rust en natuurlijke schoonheid. De Blauwe Grot, bereikbaar per boot, is een populaire attractie waar je kunt zwemmen.
5. Herceg Novi: 
Herceg Novi staat bekend om zijn pittoreske oude binnenstad en levendige culturele scene. Als je de stad nadert, zie je de kenmerkende terracotta daken en een reeks trappen die de stad de bijnaam "De stad van de duizend trappen" hebben opgeleverd. Verken de historische bezienswaardigheden, ontspan op de stranden en geniet van de mediterrane keuken in de plaatselijke restaurants.
6. Bar: 
Bar is de belangrijkste zeehaven van Montenegro en biedt een unieke mix van historische en natuurlijke bezienswaardigheden. Bezoek de oude binnenstad van Bar met zijn middeleeuwse fort en verken vervolgens het weelderige Skadar Lake National Park, thuisbasis van diverse wilde dieren en ongerepte wetlands.

Wilt u uw favoriete jachtcharterbestemming in Montenegro met ons delen?

Commentaar achterlaten