Chris-Craft viert 150e verjaardag met de onthulling van de speciale editie van de Launch 27

Chris-Craft viert 150e verjaardag met de onthulling van de speciale editie van de Launch 27

Chris-Craft, de gevierde Amerikaanse botenbouwer die in 1874 werd opgericht en eigendom is van Winnebago Industries, viert zijn 150e verjaardag. Het merk herdenkt de mijlpaal door een speciale editie van de iconische Launch 2 te lanceren. Deze exclusieve boot is de eerste van twee producten voor 2024.

De speciale editie van de Launch 27 heeft een unieke aquamarijne bekleding, als eerbetoon aan de historische kleuren van Chris-Craft. Hij wordt geleverd met een 150e burgee en stuurwieldop. De boot behoudt de kenmerkende eigenschappen van Chris-Craft's legendarische bootbouw, zoals een diepe V-romp, omgekeerde spiegel, klassieke lijnen, met de hand geselecteerd teakhout en nauwgezette aandacht voor detail.

Chris-Craft, in 1874 opgericht door Christopher Columbus Smith, neemt een cruciale plaats in de Amerikaanse geschiedenis in. Het merk was pionier op het gebied van motoraangedreven boten en leverde meer dan 12.000 vaartuigen aan het Amerikaanse leger in de Tweede Wereldoorlog. Boten van Chris-Craft staan bekend om hun handgemaakte schoonheid, elegante ontwerp en topprestaties en zijn geliefd bij historische figuren als Franklin D. Roosevelt en John F. Kennedy en iconen als Frank Sinatra en Katherine Hepburn.

Als onderdeel van de viering van de 150e verjaardag is Chris-Craft van plan een nieuwe, sportievere boot van de volgende generatie te onthullen.

Bron afbeelding: Bootbouwers website

Commentaar achterlaten

Achternaam, e-mail en telefoonnummer worden niet gepubliceerd.