Aida Cruises en "Mein Schiff": Een einde aan de wilde ligstoel-handdoek blokkade door reizigers.

Aida Cruises en "Mein Schiff": Een einde aan de wilde ligstoel-handdoek blokkade door reizigers.

Christian Klumpp

Christian Klumpp

De Duitsers en hun deugden. Een gruwel voor velen: we hebben het over "handdoektoeristen". Keer op keer zijn er in het verleden heftige ruzies geweest tussen vakantiegangers.

Vakantiegangers die 's ochtends vroeg, bijna 's nachts naar het zwembad sprinten om hun ligstoelen voor de ochtend te reserveren - iedereen kent ze. Aida-reizigers hebben op verschillende forums herhaaldelijk geklaagd over dit soort gasten.

Rederijen moeten nu rechtszaken verwachten

Waarom: Op 20 december 2023 oordeelde de arrondissementsrechtbank in Hannover dat een pakketreis gebrekkig kan zijn als de touroperator te weinig ligstoelen bij het zwembad aanbiedt. Als de touroperator ook niet ingrijpt als andere vakantiegangers de ligstoelen met een handdoek voor langere tijd reserveren zonder ze daadwerkelijk te gebruiken, zijn ze aansprakelijk voor schade.

Een gast had een rechtszaak aangespannen en gewonnen. Hij kreeg een bedrag van 322,77 euro toegewezen.

Als dit bekend wordt, kunnen rederijen massaal worden gevraagd om royaal te betalen.

Het nadeel voor iedereen: de cruise-industrie zou de prijzen van pakketreizen wel eens flink kunnen (moeten) verhogen.

Aida Cruises reageert en introduceert "badhanddoekenkaart"

Aida heeft al gereageerd en een zogenaamde "pool towel card" geïntroduceerd. Deze is bedoeld om roet in het eten te gooien voor degenen die ligbedden reserveren. Degenen die verantwoordelijk zijn voor de "Mein Schiff" vloot willen ook een oplossing bieden voor hun reizigers, maar het is nog maar de vraag hoe dit er precies uit zal zien.

Commentaar achterlaten

Achternaam, e-mail en telefoonnummer worden niet gepubliceerd.