33 gezonken boten wekken bezorgdheid over vermiste bemanningen in Acapulco

33 gezonken boten wekken bezorgdheid over vermiste bemanningen in Acapulco

Orkaan Otis trof Acapulco in Mexico als een orkaan van categorie 5 en was daarmee de sterkste orkaan in de Stille Oceaan.

Na orkaan Otis werden 33 gezonken boten gevonden in de baai van Acapulco, met veel vermiste bemanningsleden. Van 47 mensen, waaronder drie buitenlanders, is de dood bevestigd. Ze moeten deze gezonken boten optillen om te kijken of er slachtoffers zijn, maar met maar één kraan duurt dat weken. Families wachten in spanning op nieuws over hun vermiste geliefden en eisen snellere zoek- en reddingsoperaties.
Op 26 oktober 2023 trof orkaan Otis Acapulco als een orkaan van categorie 5. Daarmee was het de sterkste orkaan in de Stille Oceaan die ooit met deze intensiteit aan land kwam en overtrof hij orkaan Patricia.
De baai van Acapulco ligt aan de Pacifische kust van Mexico, in de staat Guerrero.
In Acapulco, bekend om zijn luxe jachten en toeristenboten, is dit een van de ergste scheepsrampen die de stad ooit heeft meegemaakt. Het dodental kan nog oplopen terwijl families op nieuws wachten. De orkaan richtte ook grote schade aan in de stad, duizenden huizen zijn getroffen en het herstel van de elektriciteit is vertraagd door de verwoesting.

Commentaar achterlaten

Achternaam, e-mail en telefoonnummer worden niet gepubliceerd.