Zeelieden gebruiken heavy metal tegen orka's

Zeelieden gebruiken heavy metal tegen orka's

In de strijd tussen zeilers en orka's is heavy metal muziek naar voren gekomen als een nieuwste poging om aanvallen te voorkomen.

Zeilers in het zuidwesten van Europa worden geconfronteerd met een toenemend aantal aanvallen van orka's op boten, vooral zeilschepen. Ze proberen innovatieve manieren te vinden om deze aanvallen te vermijden, zoals zand in het water gooien of de motor op maximaal toerental laten draaien.

De nieuwste tactiek is het afspelen van heavy metal muziek. Sommige zeilers zijn begonnen met het afspelen van luide heavy metal muziek door luidsprekers onder water. Deze nieuwe aanpak wordt in de zeilgemeenschap een "game changer" genoemd. De afspeellijsten op spotify zoals "metal for orcas".

Het heeft echter niet in alle gevallen gewerkt. Slechts weinigen meldden dat het orka's afschrikt, maar anderen meldden het tegenovergestelde.

Aan de andere kant geeft het gebruik van harde muziek aanleiding tot bezorgdheid over de invloed ervan op het zeeleven. Harde geluiden kunnen het gehoor van Orka's en andere zeedieren beschadigen, wat een ethische dimensie toevoegt aan de voortdurende inspanningen om zowel zeilers als het mariene ecosysteem te beschermen.

Speelt de orka met de boot of is het een orka-aanval?

We willen graag jouw mening horen over deze spelveranderende poging van zeilers.

Commentaar achterlaten

Achternaam, e-mail en telefoonnummer worden niet gepubliceerd.