Vrachtschip ramt brugpijler - lijnbus valt van de brug op het schip - meerdere doden en vermisten

Vrachtschip ramt brugpijler - lijnbus valt van de brug op het schip - meerdere doden en vermisten

Christian Klumpp

Christian Klumpp

In het zuiden van China heeft een scheepsongeluk plaatsgevonden waarbij verschillende mensen gewond zijn geraakt en volgens de autoriteiten twee mensen zijn overleden. Andere mensen worden nog vermist.

Een vrachtschip ramde een brug, die vervolgens in delen instortte. Verschillende voertuigen zouden in het water en in het vrachtruim terecht zijn gekomen.

Een vrachtschip is in het zuiden van China op een brug gebotst, waardoor deze gedeeltelijk is ingestort. Minstens twee mensen zijn bij het ongeluk om het leven gekomen en er worden er nog een aantal vermist, kondigden de lokale autoriteiten aan op het online platform Weibo. Eén matroos zou licht gewond zijn geraakt.

Het vrachtschip botste vanochtend vroeg (plaatselijke tijd) tegen de verkeersbrug ten zuidoosten van de metropool Guangzhou in de provincie Guangdong, waardoor de brug erboven instortte, aldus staatszender CCTV.

Bus crasht in het vrachtruim van het vrachtschip

Volgens voorlopig onderzoek crashten twee voertuigen in het water en drie andere vielen op het schip. Beelden van de plaats van het ongeluk toonden een bus die in het ruim van het vrachtschip was gestort. Volgens Chinese media was alleen de chauffeur aan boord van de bus. Volgens CCTV kon het hoofd van het busbedrijf zijn werknemer niet bereiken na het ongeluk. Er zijn op dit moment geen definitieve en duidelijke bevindingen over de oorzaak van het ongeluk.

De Chinese staatstelevisie toonde beelden van de plaats van het ongeluk, waarop te zien is hoe het vrachtschip vastgeklemd zit tussen twee brugpijlers. Er was een groot gat in de tweebaansbrug erboven. De reddingswerkers die met spoed ter plaatse gingen, werden ondersteund door duikers die op de plaats van het ongeluk naar de vermiste personen zochten.

Foto: dpa

Commentaar achterlaten

Achternaam, e-mail en telefoonnummer worden niet gepubliceerd.