Saxdor 270 GTO uitgeroepen tot winnaar Motor Boat Awards

Saxdor 270 GTO uitgeroepen tot winnaar Motor Boat Awards

De Saxdor 270 GTO is uitgeroepen tot winnaar van de categorie "Sportboten tot 30ft" bij de Motor Boat Awards. Dit evenement wordt georganiseerd door Motor Boat & Yachting en gesponsord door Sleipner, een technologiebedrijf dat bekend staat om zijn producten die de veiligheid en het comfort van boten verbeteren.

Elke boot ondergaat grondige zeetesten en tests door de technische experts van het tijdschrift. De winnaars werden bekendgemaakt tijdens een gala-evenement in Hotel Kö59 in Düsseldorf op 23 januari 2024.

In een competitief veld viel de Saxdor 270 GTO op tussen finalisten als de Cormate T28, Rand Leisure 28 en Williams Evojet 70.

De Saxdor 270 GTO, met een lengte van 8,45 meter (exclusief de motor), een breedte van 2,60 meter en een diepgang van 0,92 meter, biedt comfortabel plaats aan maximaal zeven passagiers. De brandstof- en watertanks hebben een inhoud van respectievelijk 300 liter en 80 liter. De boot is geschikt voor buitenboordmotoren van 225 tot 400 pk en haalt kruissnelheden van 32 tot 45 knopen. De boot is geclassificeerd als C Coastal en heeft een vacuüm gevoerde GRP constructie en een V20° romp met twee trappen.
De Saxdor 270 GTO is niet alleen een krachtpatser, maar blinkt ook uit in comfort en gemak. Het beschikt over een tweepersoonsbed van normale grootte, badend in natuurlijk licht dankzij dakramen en luiken. Een handige sanitaire hoek met een toilet en een extra wastafel voldoet aan alle behoeften aan boord. Daarnaast heeft de boot twee ligbedden, één voor en één achter, voor voldoende ontspanningsruimte. De veelzijdigheid van het achterste ligbed blijkt uit de mogelijkheid om het om te bouwen tot een eetbank, wat het ingenieuze ontwerp van de boot nog eens benadrukt.

» Alle boten Saxdor

Foto bron: Scheepswerf webpagina

Commentaar achterlaten

Achternaam, e-mail en telefoonnummer worden niet gepubliceerd.