De snelste boot van Europa ligt in Düsseldorf - Outerlimits SL44

De snelste boot van Europa ligt in Düsseldorf - Outerlimits SL44

Carsten Rettig

Carsten Rettig

Ik had net een afspraak met Alfred Zurhausen van het bedrijf Marine-Partner-Network (MPN) om de Outerlimits SL 44 over te brengen van Düsseldorf naar Duisburg. De boot is momenteel de snelste V-hull boot in Europa en heeft 2 x 1.350 pk, voor een totaal van 2.700 pk. De boot zal vervolgens worden gekraant in Duisburg om hem voor te bereiden op het Yachting Festival van Cannes. Het zal daar tentoongesteld worden van 12 tot 17 september 2023. Dus als je tijd hebt, kom dan gerust langs om de boot te bekijken.

In Düsseldorf ligt de boot op een bootlift en kan met een druk op de knop van de afstandsbediening in het water worden gelaten. Dit is erg praktisch, omdat er geen lijnen, stootkussens of dekzeilen nodig zijn.

Dan starten we de motoren en verbazen ons eerst over het rijke motorgeluid. Nadat we de motoren hebben opgewarmd, starten we meteen. We voeren de snelheid op tot ongeveer 100 km/u, wat voor de meeste boten al de topsnelheid is. Met deze boot voelt het echter nog steeds heel ontspannen, en we genieten van de skyline van Düsseldorf.

Op de Rijn is er geen snelheidslimiet en alleen met deze boot heb je de mogelijkheid om op volle snelheid door de stad te varen zonder een bekeuring te krijgen. We konden deze kans niet voorbij laten gaan en duwen het gas langzaam naar voren. De acceleratie is ongelooflijk. Na een paar seconden op volle snelheid hebben we al 220 km/u bereikt. Bij een tweede poging konden we ons record overtreffen en haalden we 222 km/u. Maar we vermoeden dat de boot nog iets sneller is omdat we het gas slechts een paar seconden op maximum hadden.

Op dit punt wil ik Alfred nogmaals bedanken omdat ik erg blij was met deze uitnodiging.

Vanaf 170 km/u is het niet zo gemakkelijk om te filmen omdat je je ook goed moet vasthouden. Ik heb echter een kleine video geüpload die ik hieronder heb gelinkt.

Commentaar achterlaten

Achternaam, e-mail en telefoonnummer worden niet gepubliceerd.

Opmerkingen

Gerald G.
Alex
CARSTEN R.