Bilgin Yachts lanceert 50 meter "Eternal Spark"

Bilgin Yachts lanceert 50 meter "Eternal Spark"

De "Eternal Spark" is het resultaat van een samenwerking tussen een aantal gerenommeerde namen in jachtontwerp en interieurstyling. Het exterieur ontwerp en de scheepsarchitectuur zijn het werk van Unique Yacht Design. Het interieur, een wereld van luxe en comfort, is ontworpen door Hot Lab. 

Accommodaties en voorzieningen
Met zes hutten, ontworpen voor twaalf gasten, biedt de "Eternal Spark" ruime en weelderige woonverblijven die zorgen voor het comfort en de privacy van de bewoners. Het jacht herbergt ook faciliteiten voor een bemanning van 10 personen, zodat aan elke behoefte en elk verzoek van de gasten snel en efficiënt kan worden voldaan.
De binnen- en buitenruimtes van het jacht zijn zorgvuldig gepland om een verscheidenheid aan gezelligheid en entertainment te bieden. Van vijf bars verspreid over vier dekken tot zeven verschillende sociale ruimtes, de "Eternal Spark" kan meer dan honderd gasten ontvangen voor vaste feesten, waardoor het een ideale locatie is voor grote evenementen en intieme bijeenkomsten. De grote opslagruimtes zorgen ervoor dat alle benodigde spullen en benodigdheden voor entertainment, vrije tijd en watersportactiviteiten gemakkelijk kunnen worden ondergebracht.

Voor wellness- en fitnessliefhebbers is het jacht uitgerust met fitnessapparatuur, terwijl filmliefhebbers zowel binnen als buiten kunnen genieten van een bioscoop. Een opvallend kenmerk is de op maat gemaakte achtervolgingsboot, die het scala aan exploratie- en avontuurmogelijkheden voor gasten aan boord uitbreidt.

Unieke functies en technische specificaties

Het jacht heeft verschillende onderscheidende kenmerken. Een ronde glazen wand over de volledige hoogte scheidt de lobby van de belangrijkste leefruimte en creëert een gevoel van openheid en verbondenheid met de zee. Een zwevende trap en een dakraam op het zonnedek versterken het gevoel van ruimte en licht, terwijl een prachtige kroonluchter in de lobby een vleugje elegantie en verfijning toevoegt.
Op technisch gebied wordt de "Eternal Spark" aangedreven door twee CAT-motoren van 1.450, waardoor het een topsnelheid van ongeveer 17 knopen kan bereiken. Het ontwerp legt niet alleen de nadruk op prestaties, maar ook op operationele efficiëntie, wat zorgt voor een soepele en kosteneffectieve vaarervaring. De waterverplaatsende romp van het jacht, gemaakt van staal met een aluminium opbouw, draagt bij aan haar stabiliteit en soepele vaareigenschappen.

Technische specificaties

Romp type: Waterverplaatsing
Materialen romp en opbouw: Staal en aluminium
Totale lengte (LOA): 49,95 meter
Totale breedte: 9,25 meter
Diepgang bij volle belasting: 2,60 meter
Waterverplaatsing bij volle lading: 495 ton
Bruto tonnage: 499 GT
Brandstof Capaciteit: 55.000 liter
Watercapaciteit: 11.000 liter
Motoren: Dubbele CAT C32, 2x1.081 kW @ 2.150 tpm
Maximumsnelheid: 17 knopen
Kruissnelheid: 12 knopen
Bereik bij kruissnelheid: Ongeveer 5.000 zeemijlen bij halve belading

De "Eternal Spark" van Bilgin Yachts staat gepland voor haar première op de Monaco Yacht Show in 2024.

Commentaar achterlaten

Achternaam, e-mail en telefoonnummer worden niet gepubliceerd.