60 jaar Dehler - Zeiljachten en campers

60 jaar Dehler - Zeiljachten en campers

Kateřina Neupert

Kateřina Neupert

Dehler Yachts werd in 1963 opgericht door de broers Willi en Heinz Dehler. De zeilboten werden gemaakt van het toen innovatieve kunststof GRP en genoten al snel grote populariteit. Tegenwoordig behoort het merk Dehler tot Hanse Yachts AG en viert het dit jaar zijn 60e verjaardag.

Slechts weinig zeilliefhebbers weten dat Dehler van eind jaren 1970 tot eind jaren 1990 niet alleen zeiljachten bouwde, maar ook campers - op basis van VW Transporter T3- en T4-modellen. De expertise uit de jachtbouw werd ook goed gebruikt bij het interieurontwerp van de auto's - jachten en caravans hebben immers één ding gemeen: de beschikbare ruimte in het interieur moet optimaal worden benut.

Enkele enthousiaste Dehler caravanners kwamen half oktober '23 samen op de scheepswerf van Hanse Yachts AG in Greifswald om te zien hoe zeiljachten worden gemaakt.


Een van de "gidsen" was Karl Dehler, de zoon van Dehler oprichter Willi Dehler, zelf een uitstekende zeiler en eigenaar van een Dehler camper. Hij kon ons enkele insiderverhalen vertellen. Op de foto legt hij uit hoe een eigenaarshut die als module is gebouwd, in de afgewerkte romp wordt geplaatst.

Voor ons als camperaars was het bezoek aan de scheepswerf erg interessant. We herkenden veel elementen van onze geliefde campers in de jachten. Alleen de schuine stand tijdens het rijden willen we liever niet nadoen.

Hier is de link naar de nieuwe en gebruikte Dehler zeilboten.

Heeft u ook een Dehler jacht of camper?

Commentaar achterlaten

Achternaam, e-mail en telefoonnummer worden niet gepubliceerd.

Opmerkingen

CARSTEN R.